GLÖM INTE!

NYHETER

Det här är en biografi om countrydrottningen Christina Lindbergs hårda väg till toppen. En rolig och gripande skildring av en stjärnas liv. Att gå från barnstjärna till countrytoppen var ingen enkel resa. Framgången hade ett högt pris. Bakom alla succéerna hotade två mörka moln - en ständig rädsla för att hennes familjehemlighet och de livshotande ätstörningarna skulle avslöjas.

På midsommarafton 1976 klev min pappa upp på en campingscen i Oskarshamn med dragspel och dotter, där vi tillsammans framförde en rad countryklassiker. Framträdandet gav mersmak och musiken betydde nu allt för mig. Jag var så inställd på att sjunga och framträda, det var nästan så mina föräldrar fick stoppa mig. Jag ville ställa upp i talangtävlingar, men mamma och pappa tyckte att jag var för liten. Så småningom fick jag dock min vilja igenom.
År 1980 arrangerades H 80-festivalen i Helsingborg med Lasse Holmqvist och Siw Malmqvist som affischnamn. Festivalen innehöll en talangtävling där sjuttiofem ungdomar deltog och jag, som var elva år gammal, segrade med John Denvers ” Take me home country roads”. Jag trodde aldrig jag skulle vinna. Det var en oerhörd känsla. Vi fick gå igenom olika steg i tävlingen med semifinal och final. Jag glömmer aldrig nervositeten.
Tävlingsinstinkten var tänd. Strax efter den första triumfen arrangerades Nya Ansikten, en rikstäckande talangtävling. Jag vann distriktsfinalen i Skåne och fick biljett till den stora finalen i Stockholm. Jag var nu 13 år och tävlade i gruppen med ungdomar upp till 15, från hela landet. Jag framförde Dolly Partons ”Deportee”. Samtidigt som jag vann finalen i min grupp segrade en viss Carola Häggqvist bland ungdomar i åldern 15 till I8. Strax innan hon blev en välkänd ”Främling” med hela svenska folket.
I juryn satt TV-producenten Gunilla Nilars. Hon engagerade mig i sommarunderhållningen Waxholm Ettan och inför programledare Bengt Bedrup och ett stort antal TV-tittare framförde jag ”Deportee” från talangtävlingen. Dagen efter stod det i tidningarna”Ny stjärna är född” och det trodde jag ju på.

Christina

SOMMAR-TURNÉ 2016

Mer info kommer inom kort!

Lyssna på Tommys singel!

I´VE GOT YOU, Klicka för att lyssna!

Jag och Tommy har en hel del spännande saker på gång, håll er uppdaterade via hemsidan och sociala medier!